Питаш ме ти:
Защо да живея?
Що е живота?
Е аз ще ти кажа.
Тече живота,
непрестанно тече.
Колелото на времето
лудо върти се.
Виж в ПОНЕДЕЛНИК
детето роди се.
Вчера бе ВТОРНИК,
то бе ученик.
Днес вече е СРЯДА
и има семейство.
Утре – ЧЕТВЪРТЪК,
ще бъде родител.
И така неизбежно,
ще дойде НЕДЕЛЯ!
Колелото на времето
лудо върти се,
образът в огледалото
непрестанно мени се.
Летят си дните,
минават годините.
Безкраен кръговрат-
туй е живота
и никой не може
таз сила да спре.
Човекът е пътник
на тази земя,
но всеки носи
различна съдба
и всеки оставя
уникална следа
по пътя, ту кален
ту лъскаво чист.
Каква да е тя? –
туй е твоя избор,
който може да те
направи велик!
© Нели Бъзева Всички права запазени