28.01.2009 г., 17:14 ч.

Животните вкъщи 

  Поезия » Хумористична
703 0 16

ЖИВОТНИТЕ ВКЪЩИ

Хъскито с мишка се сдуши,
котакът пък във мен се гуши,
спокойно плъхчето в долапа
какво намери – туй си лапа.

От всички Шаро най е стар
и той избрал си е другар –
при него вечер ще преспива
една кокошка тъмносива.

Петелът герест, ранобуден,
от решението му бе учуден...
закрачи разгневен из двора,
кукурига нервно от стобора.

Така е със животните във къщи,
едни се радват, други се мръщят,
но важно е да няма в двора бой,
че да ги разтървава няма кой.

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??