3.11.2019 г., 9:51 ч.

Животът 

  Поезия » Гражданска
346 1 0

Животът

 

Животът е един, и е красив!

Животът от всевишния е дар!

Дали ще си глупак или щастлив,

дали ще бъдеш огън, или жар

 

от теб зависи твоята съдба

дали ще тлееш или ще гориш!

Ще бъдеш ли за някого искра,

или пък като сняг ще се стопиш?

 

Човек обича, страда, и живее,

надява се, мечтае и твори.

Сега ще плаче, после ще се смее,

понякога дори ще замълчи.

 

Живей така, че даже и след тебе

да остане твоята следа!

И да те помнят, че си бил потребен!

Всичко друго просто е лъжа!

 

31.10.2019г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??