29.06.2007 г., 10:07 ч.

ЖИВОТЪТ 

  Поезия
585 0 5
Животът между пръстите изтича.
Тъй, както буйна пролетна река
и пак денят ни е различен,
замахал строго със ръка.

А като паяци над свойта плетка
нанизваме пак ден след ден –
но ако с теб направим равносметка,
отминала е младостта далеч.

Но ти запей със старата китара,
отпий от чашата с коняк,
нали мигът не се повтаря
и нищо не се връща пак!

© Дора Ефтимова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??