Как да повярвам?
Не сте толкоз много, но толкова тежки сте,
след всеки по-тежко ми става,
аз прошка да дам на всеки за грешките,
на себе си, че Ви повярвах!
И днес ме е страх, виниш ме сурово,
познат ми е този сценарий:
страхувам се аз, че ще пари отново,
ти казваш ми „спомени стари“?
Отново ме гледаш със силната вяра,
че ти си единствен за мене,
а аз те поглеждам и вътрешно страдам,
че имаш добри намерения.
Но зная до болка, че всяка разруха
започва с добро намерение,
а после, строейки тухла по тухла
започваш да чувстваш презрение.
И някъде там по средата на нещото,
ядосан, с ръката замахваш
и времето, ласките, чувствата, с чука,
от раз, със земята сравняваш.
И хоп, сякаш в миг, и от нашето нещо
само нищото пак се подава
ни поглед, ни ласка, ни допир, ни нежност,
а само поредна забрава.
И как, ми кажи, да повярвам на сляпо,
че ти си бил принца за мене?
Отдавна принцесата спря да те чака,
отдавна тя свикна без тебе!
© Боряна Всички права запазени