25.02.2011 г., 9:49 ч.

Как момчетата от клуб „Форд помогнаха на закъсал шофьор на БМВ 

  Поезия » Хумористична
597 0 4

или "Всичко е добре, когато свършва добре"

 

На бордюра,

в тъмнината -

черно БеЕмВе

се катуря,

скри мята,

мачка джанти - две.

 

Най- подире

бавно спира,

точно на кантар,

а шофьорът

се кокори -

нищо че е стар.

 

Кой на помощ

да повика?

Кой ли ще се спре?

Бодри Фордовци

пристигат -

Майстори са те.

 

С крик,

павета и кръстачка,

сила и сърце,

взимат

спешната задача

в своите ръце.

 

От шосето

отстраняват

тежката кола

и така

предотвратяват

катастрофа зла.

 

(шофьорът)

-   Позволете ми,

Момчета,

да благодаря!

Искате ли

да ви черпя

или да платя?

 

(Фордовци)

-  Ний  не щем

пари и злато,

нафта и бензин.

Занапред

бъди приятел

на овала син!

© Яким Дянков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здрасти, Якиме - смях се много, не ме разбирай грешно, Форд е една от любимите ми марки ( предимно заради модели като форти-то, Лизи-то, Т-бърда, Мустанга, Фокус рс-а), ама големи са трошки - и сравнението с бумера е...
    Което не се отнася до храбростта на "фордовци"-те, разбира се.
  • Евалла на храбрите "фордовци"!
Предложения
: ??:??