7.06.2024 г., 11:27 ч.

Какво да си открадна от света 

  Поезия
156 3 1

КАКВО ДА СИ ОТКРАДНА ОТ СВЕТА

 

... какво да си открадна от света, когато нявга тръгна към небето,

три стръкчета от летните жита – и книжицата, дето снощи четох,

трошинки от дървесната кора подир кълвача, чукал като бесен? –

или колчан от птичите пера? – да пиша невъзможната си песен,

невям доде говорим си на „you” – и тихо Бог от облака ни бройка,

 

да смъкна кротко бялото фишу от блузката на някоя девойка? –

да гребна шепа есенни листа – и с тях из листопада да изчезна,

когато тихо пада вечерта, разтворила над мен безмълвна бездна,

красив е този – тъй нетраен, свят! – едно ръбато бисерче във мида,

и някой ден – несмислено богат, с прекрасната му Обич ще си ида.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • красив е този – тъй нетраен, свят! – едно ръбато бисерче във мида,
    и някой ден – несмислено богат, с прекрасната му Обич ще си ида.
Предложения
: ??:??