7.02.2010 г., 12:19 ч.

Какво да ти напиша 

  Поезия
1254 0 26

"Какво да ти напиша, като думите

солени се търкулват от очите ми."

Яна Кременска

 

Какво да ти напиша? Няма смисъл.

Морето ми нагарча от соленост.

Но преди да си отидеш, ще те питам -

защо ли си измислихме надеждност?

 

Защо ли те рисувах по стените си

и моята душа - подобно птиците,

все чакаше да ти покаже дните си

и някак си да се родиш в зениците...

 

Какво да ти напиша? Като е изтъркано

това безкрайно, отегчително обичане...

А все говорим - по котешки си мъркаме.

Но все ни липсва въздуха да дишаме...

 

И какво като те имам все по съмнало.

Навярно тайно нощем те обичам.

Но толкова ми е омръзнало от нищото,

че още те измислям. И те сричам.

 

© Ем Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??