21.05.2007 г., 16:58 ч.

Какво ни трябва, за да сме щастливи? 

  Поезия
796 0 7
Какво е нужно? - само малко смелост,
за да докоснеш вятъра с ръце,
да спреш вълните своя път поели,
да пееш малко, ала от сърце.

Да вярваш на човека, спрял до тебе,
да се усмихваш весело навън -
на спрелия над теб часовник стенен
и на дъжда,  прогонил твоя сън.

Какво е нужно? - само малко нежност,
за да прегърнеш слънчевия ден,
пред паметника бял глава да свеждаш
и да се връщаш вкъщи уморен.

Какво ти трябва? - малко да помислиш,
за да откриеш толкова неща,
за мъничко да спреш - добър, улисан,
за да усетиш пролетта !

© Искра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??