28.07.2020 г., 14:10 ч.

Какво означава да имаш мама? 

  Поезия
510 0 0

Да имаш мама означава

да имаш покровителка голяма.
Орлица, страшна за света,
зорко пази малките деца.
Рицар в доспехи златни
прави соленки ароматни.
Грижовна, нежна и любяща
всяка неволя далеч праща.
Целува пръстче, когато боли,
гушка, когато рониш сълзи.
Но строга остава при нужда
уважение във всички пробужда,
шамари раздава наред
и те вкарва бързо в ред.

 

Да имаш мама означава
да имаш подслон несломим,
приятел непоколебим.
Означава да изпиташ любов,
да се отговори на всеки твой зов,
да знаеш, че винаги има
къде да се върнете трима
и да чуете мило и гладко
това "Обичам те!" най-сладко.

© Калина Хаджиниколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??