14.09.2023 г., 8:20 ч.

Калина 

  Поезия » Хумористична, Пародии
194 0 0

Назад, назад, моме Калино!

Пийнал съм аз повечко вино

и да ми имаш голям мерак,

ще ти откажа, май няма как!

 

А се престориш на риба мряна,

знай, ще си чакаш втората смяна.

Толкова мътна ми е главата,

та не виждам водата в реката.

 

Ако пък станеш пиле-сокол,

пак ще имаш проблеми ти бол.

Соколът кръжи по всички небета,

аз пък кръжа по крайпътни дървета.

 

Недей да ставаш и черна чума,

тогаз ще загубиш и ума и дума.

От руйното вино тъй съм гламосан,

че не ти трябва да съм чумосан.

 

Хвани си пътя, моме Калино!

Търси юнак, не пиещ вино.

За твойта уста ще е лъжица,

даже да има дребни дечица!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??