12.09.2018 г., 13:39 ч.

Карето 

  Поезия » Хумористична
337 0 0

              КАРЕТО

 

Пред блока имаме агитка

чет`рима души с пет резерви

по цял ден карти джиткат

сред смях, кавги, псувни  и нерви.

 

Едните шляпат, пет кибичат

и в ръцете им надничат.

Те са толкова вглъбени

сякаш че от тях зависят

дори държавните промени.

 

Дядо Гошо стиска, стиска

простатата го пак натиска,

не може, става да пикае

друг на мястото му сяда

и започва да играе.

 

Бате Петко със кутрето

има си детенце – трето

жена му прати го за мляко

и загоря в карето яко.

 

От глад горкото взе да лае,

ама псе, от де да знае,

че Петко влязъл е в играта,

забравил млякото, децата.

 

Бай Иван цигара пуши,

залепнала му на устата,

заяжда се за трима души

и ръси пепел по краката.

 

И ето.. слънцето се скрива,

компанията се разотива,

а утре сутринта отново

карето ще е пак готово.

 

17.11.2017г. Весо

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??