18.06.2005 г., 9:44 ч.

Карикатура на Вечността 

  Поезия
588 0 0

Усмивка на дете ти предизвика.
Подаде топчицата му със крак.
Експлозия от веселие надигна се
в душата на безсмъртен бог.
Ти пет вулкана загаси и орда
демонска със меча на Духа Си порази!

Качи се в автобуса и стара бабка ти благодари,
заради един продупчен стар билет.
Пресвята дева безсмъртен свят
ти подари като те благослови,
понеже бе спасил чедата й
от сянка смъртна, страховита!

Ти вдигна поглед и слънцето те заслепи,
лицето ти то осветли,
а там... а там Отвъд
безсмъртната ти същност
Божествената Сила озари.
Извечна красота накара те
да изкрещиш несекващо УРА! 

© Вечния Екстаз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??