Кой не търси нежност, кой не я копнее,
кой не чете и песни за нея не пее?
Мъничко коте погалих и то замърка,
нежно, галено в крака ми се отърка.
И моето куче - старо и болно,
щом го погаля, ме гледа доволно.
На гълъбите кой не се любува,
когато нежно си гукат и се целуват?
Със непринуденото си поведение
будят мойта възхита и умиление.
Дядо със бастун повел е внуче,
гледа го със обич и мустака суче.
Малко детенце очаква от мама
да го погали, целуне засмяна,
колко щастливо му греят очите,
наподобяват в небето звездите.
Седят на самотна пейка една
двойка младежи - мъж и жена.
Мило се гледат, нежно си думат
и като гълъбите без свян се целуват.
Колко са мили, колко са хубави,
много красиви, защото са влюбени.
Моля те, Господи, в някой светъл ден
порция нежност отреди и за мен.
Да получа ласка, за която копнея
и в моят малък стих да я възпея.
© Нели Всички права запазени