16.03.2021 г., 10:53 ч.

Картини 

  Поезия » Любовна
583 2 4

Всяка нощ във сънищата мои

Ти идваш като гостенка копняна

Като онази истинска любов

Тъй дълго търсена, мечтана

 

С тихи стъпки влизаш във ума ми

И намираш скришната ми стая

Която подредена вече е за теб

И в която дълго съм те чакал

 

И в нея ти започваш да рисуваш

Наш`те бъдеще, надежди и мечти

Рисуваш път, който заедно със тебе

Можем хванати за ръце да извървим

 

Рисуваш син и безкраен небосвод

В който като птички влюбени се реем

Рисуваш с цветя изпъстрени поляни

Сред които тичаме и заедно се смеем

 

И легнали със теб сред зелените треви

Загледани високо в облаците бели

Изпълваме се отново с куп мечти

Пръсти заедно в едно преплели

 

И ето, че картина след картина

Ти не спираш във съня ми да рисуваш

И всяка следваща е по-красива

И във всяка следваща до мен те има

 

И докато съм унесен в тези приказни картини

Неусетно идва утрото на следващия ден

Когато съня ми тъй чудесен ти напускаш

За да рисуваш и наяве бъдеще със мен

© Христо Банов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??