4.07.2010 г., 1:35 ч.

Катеричка работливка 

  Поезия » За деца
4946 0 10

Катеричка  Катерана,
пухкавата сладурана,
малко лешниче откри
и в хралупата го скри,
скъта си  го тя за зима,
та храна в студа да има.

Днес решила е  сама
да преброди вдън гора,
да се шмугне в храсталака,
да разрови и  шубрака,
за да може   да  сбере
вкусотийки...  сто и две.

Лешничето беше първо,
туй късметче островърхо,
после...  орехче видя,
в шепичката го прибра,
гъбка мярна във тревата,
и я турна  на главата.

Ах, каква е работливка
гиздавата ни скокливка,
не познава тя умора
като всички умни хора,
знае... който днес се труди,
гладен... няма да се чуди!

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??