Той бе млад. И бе от Левски!
От агитката момче.
Пееше - за Левски песни
на стадиона от дете.
Тихомълком… тай замина.
И веднага влезе в бой!
В бой - с руснаците загина
този българин, герой!
Той бе млад. И бе от Левски!
Като Левски той умря
сред разкаляните преспи,
в отвратително война!
Юри Йовев
Януари 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Има и такива българи!