КАТУНИ И КОМУНИ
Наеха се Геле, Пешо и Мито
да сметнат всичко изядено, изпито;
да превърнат мизерните катуни
в цветущи райски комуни…
Запретнаха кончови и ръкави
ала преустройството нещо се забави,
че проектът е демократично син,
но светела с газ лампата на Аладин…
Тъй отново доброто намерение
не подобри лошото ни положение;
оказа се, че райската бригада
асфалтира магистралата към Ада…
© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени