8.10.2020 г., 8:00 ч.

Каза шеф на мене … 

  Поезия » Хумористична
135 0 0

Каза шеф на мене

днес не трябва да се дреме

а бее слушай

каза шеф на мене

за почивка няма време

шеф на мен се сопна

упорито с крак на пода тропна

А бе шеф како ти става

да работиш мен не дава

по добре заплата дай

че работи аз без край

Няма шеф, кажи на мен

ко съъ пениш бе овен

Аз работи тука много 

със браатчеда Гого

ето носи аз цимент торби

само три за къщи сви

другите торби са тук 

ее една утиди с моя внук

ще разредим с повечко вода

няма падне твоята къшла

тъй дъъ знаеш аз 

съъ фащта тук на бас

моята  кирпичена колиба

всеки ден със кал да съъ улива

тъй че, ко съъ праиш на другар

чуй съвет на манго стар

Аз държави много ходил

3 деца в чужбина родил

и мъъ ранят те сега

пращат ми дори дърва

взети от баварски пейки

там от паркове и от алейки

пращат мерцедески гуми

аз продава за големи суми

та когато аз замина

някой път в чужбина

аз намира даже злато

и съкровище богато

 взето от заможни къщи

на германец дет се после мръщи

пък отключена стои вратата

кани мъъ c добра заплата

дето зимаш бързо и си одиш

не мъъ де дъъ бродиш

и във маалата

близо до реката

с викове и шум от свирки

правим ний страхотни сбирки

и пари сe сипят по земята

веселъъ щастлива е родата

а пък ти сега за малко лев

мискиньосваш моя кеф

и пък ти нали пари прибира

как се аз това нервира

дай сега човек на мен

надникна за този ден

че умира аз от глад

а пък гладни кучета не спят

мен мъъ чакат в мойта маахала

гладни плачещи гърла

А пък ти како си съъ наежил

очи, поглед си премрежил

къщата не съъ плаши

няма съъ строши

сложил съм и много слама

вятър духане да няма

ее че мъничко вони

аз в такози съъ роди

а пък виж мъъ ко съм днес

боен ръб, мургав нерез

и затуй си тука трай

че ти тегля майна май….

© Клажер от Килиджевци Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??