25.09.2022 г., 16:00 ч.

Кода на житото 

  Поезия
476 1 2

Виж! Натежал е класът!

Ще има и жътва, и сити.
За път – за всякакъв път,
ще месят хляба жените.

 

Гладът – вечно в гладът,
всички причини са скрити.
Косачи отново, на път.
Пътят отново, на ситите.

 

Но не бой се – тя е земя!
Тя пази кода на житото.
И утре зелени чела
ще вдигнат новите 
победители!

© Кольо Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??