Когато
жадни пиехме вода
направо
из под крана на чешмата
а гладни си отчупвахме с ръка
от хляба
не нарязан на филии
държавата не беше по-добра
и хората
не бяха по-различни
а просто си припомняме с тъга
че като млади
повече… обичахме!
Юри Йовев
Август 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Дааа, сега и да искаме ни е малко трудно! 😀