19.09.2004 г., 14:37 ч.

Когато ми е криво 

  Поезия
1572 0 3

Когато ми е криво
вън времето сълзи.
Облаци покриват
безкрайни нощи, дни.

Когато ми е криво
спри, не говори.
Душата ми е сива,
а, сивото кърви.

Когато ми е криво
искам да съм сам.
Не спирай, а отивай,
аз връщам се от там.

Когато ми е криво
не пия за кураж.
Не давя мъка с пиво,
не търся нов мираж.

Когато ми е криво
самият аз съм крив.
С мечти не ме повивай
нелит* съм, горделив.

* нелит - кибритлия, докачлив, серт, опърничав.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??