9.02.2010 г., 13:57 ч.

Кой открадна лятото? 

  Поезия » За деца
657 0 1

- Кой открадна лятото?

 

- Аз! И скрих го в джоба си нахално.

 

- Но това съвсем не е похвално!

Върни ни го, а ти върви си, Есен!

Не щеме твойта монотонна песен.

 

- Отърване от мен е неизбежно,

за ръката водя даже време снежно.

Мойта вуйна - люта Зима,

в бяло ще наметне де що има.

 

- Ще вдигнем стачка, тъй да знаеш!

И горко ти, ако не се покаеш!

 

- Правете вий каквото щете,

от малко студ не ще умрете.

През юни лято ще получите,

сега седнете да поучите.

© Яна Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??