Кой си?
Ако никой не те гледа,
ако не съществуват пари...
Ако животът е песен,
ако теб не те боли?
Кой си?
Ако някой те обича
не се страхува да мълчи,
не се крие и те изпива с очи.
Кой си?
Ако няма маски, няма лъжи,
ако никой не те съди
и на живота ти не вреди.
Кой си?
Ако всичко е позволено,
търсиш нещо необикновено
и не питаш заобиколено.
Кой си?
Ако пред теб няма огледало,
ако всичко е оправдано
и съзнанието ти не е обладано.
Кой си?
——Г. Здравчева——