27.02.2011 г., 13:35 ч.

Кокиче 

  Поезия
472 0 3

 

КОКИЧЕ

Ранобудното кокиче
плахо под снега наднича.
Мило, пъргаво момиче -
то тъй пролетта обича.

Първо иска да я срещне
и със шапчицата бяла
знак ù дава тя да блесне
и да идва засияла.

Вече искат и децата
зимата да си отива,
нека порасте тревата.
Чакат Пролетта красива.

С топло слънце да ни сгрее
и разлисти се гората,
хор от птички да запее -
да развесели сърцата.

О,ти беличко кокиче,
мъничко и толкоз скромно,
чакаме те, предвестниче,
с нетърпение огромно.

Стига вече люта зима,
вредом поля заснежени!
Топли дни за нас да има
и надежди съживени !

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??