28.11.2019 г., 16:06 ч.

Коледа 

  Поезия
688 0 0

Със надежда, с вяра, с обич
на Бъдни вечер на трапеза сме
седнали! Чакаме дете да се роди!
Нас грешните да опрости!

Роди се тази нощ Божий син!
Сърца човешки днес ликуват!
Камбани бият, хората навсякъде
празнуват Рождество!

Във тази тиха, свята нощ
Божий син роди се! На всеки
носи мир и светлина, на всеки
носи вяра, надежда, доброта!

И нека да приемем със душите
неговото слово! Да бъдем
по-човечни, да бъдем по-добри!
Олтар да бъдат ни душите!

Със Рождество ний да се поздравим!
По пътя божий нека да вървим!
Да има обич, сговор и надежда!
Да бъдем всички по-добри!

Божий син във нас, в души
човешки да се прероди!
Честито Рождество!
Бог роди се, Коледо, Бог роди се!

На всички българи желая
вяра  и надежда, и любов!
Алчност да забравят и да знаят –
душата храм е. Нея въздигнете!

Нека празнично камбаните
да бият, а Вий, приятели,
сурвакари посрещнете!
Със тях на Божий син се поклонете!


Коледа е!
Честито Рождество!


автор Николина Ники Чакърова

© Николина ники Чакърова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

27 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??