24.12.2007 г., 18:55 ч.

Коледа 

  Поезия
711 0 4
 

От вечността при нас

през студ и мраз

Коледа!

Със златна звезда

на връх на елха

Коледа!

 

В златиста светлина

със сребърна шейна

о, Коледа!

През снежна пелена

да озари света

все - Коледа!

 

О, Коледа, Коледа свята!

Ти носиш в нощта светлина

и бяло е, а в тишината,

- камбаните само звънят!

 

Ти носиш в сърцата надежда,

Защото роди се във теб...

Роди се детето неземно

и на земята слезе Христос,

на Коледа!

О, Коледа, Коледа свята!

Ти носиш в нощта светлина

и бяло е, а в тишината,

камбаните само звънят!

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??