Коледа е...
тиха нощ.
Пристъпвам плахо в храма на душата си
свещичка да запаля -
за хилядите малки същества,
от всички ни забравени!
Снежанка и джуджета невидели,
които нямат си елха
и не видяха ни една звезда!
За босите самотници в света,
за скитници, под мостове заспали,
да помоля Бог -
поне във тази нощ да ги нахрани,
една звездичка и за тях да запали...
Да се помолим всички
за тези забравени душички!
Коледа е -
тиха, свята нощ!!
© Румяна Всички права запазени