25.12.2008 г., 11:43 ч.

Коледарче-ромче ми нарече 

  Поезия » Хумористична
1014 0 36
 

ЧЕСТИТА КОЛЕДА, МИЛИ МОИ ПРИЯТЕЛИ! НЕКА ХУБАВОТО НАСТРОЕНИЕ НЕ ВИ НАПУСКА, А УСМИВКАТА ДА НЕ СЛИЗА ОТ ЛИЦАТА ВИ!

 

 

 

 

Коледарче - ромче ми нарече

 

 

Баш шукар е бати тука!

Да спичелваш милиярд!

Да ядеш само маро ти бело

и с порпмоне да си дибело!

Невестата ти да е со бари чичи,

га остарее да и не личи,

сред сите убавици да е първа

и да слуша своята свекърва!

Чавета три да имаш бати,

като тебе да са умни и богати!

У къща да живеете на панч етажа,

и да се сбъдва всичко що ти кажа!

Колко орлите да живеиш

и нивга да не остареиш!

Сите болки зарежи,

у яка радост да блести!

 

А сега, за цигането,

пущи нещо у торбето!

 

 

25.12.2008 г.

с. Голема Раковица

 

 

 ------------------------------

Речник:

баш шукар - много хубаво;

маро - хляб;

бари чичи - големи гърди

чавета - деца;

панч - пет;

яка - очи

© Валентин Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??