3.01.2008 г., 10:01 ч.

Коледата на Ставри 

  Поезия » Хумористична
923 0 1
Ставри взе заплата
и за коледния ден
кара борче със колата
по асфалта заскрежен.

Знае Ставри в махалата
кой, за коледния ден,
има вино и салата,
и варен елен.

В дядо Кольо е софрата,
и на кольовия ден,
тропа Ставри на вратата
и псува вятъра студен.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Кольо каза през брадата:
- Без подаръци от мен!
- А кво ще стане със децата?-
Ставри бе озадачен.
- Ето как стоят нещата:
Снежина тръгна с бизнесмен.
Дигнал й веднъж полата
и оттогава съм ерген.
Блъснах във трамвай шейната -
пътят беше заледен.
Трамваят ми одра боята,
и във КАТ лежах цял ден.
Ортаците ми са извън страната,
Срамежливко е добре платен,
но Далаверко и тайфата
са на баба Марта в плен...

- Поне добичетата са в гората!-
каза Ставри утешен.
- Виж животното в тавата,
виж - носът му е червен!


(Приликата с недействителни лица и събития е... едва забележима.)

© Мартин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ставри е велик герой! Всяка негова история се превръща в легенда! Поздрав!
Предложения
: ??:??