Вечно млад мераклия,
осми месец роден,
всеки петък се мия
със сапун на Карден.
Търся дама, заможна,
неприлична на вид,
с много лачена кожа
и приличен болид.
Да разхожда животни -
моя лигав булдог.
Капама да ми готви
и да вярва на Бог!
Да е с къща в Марбея
и богати роднини.
С мощна яхта на кея
и хотел в Катерини!
От любов, на краката
да ми прави масаж!
Да мечтае в кревата
моя кратък тираж!
Нощем с нея да пия -
тя да бъде шофьор.
Да ми прави туршия
и домашен ликьор.
Да ме гледа в очите,
като Бог - Аполон!
И да къта в гърдите
две кила силикон!
Всяка Нова година
да купува елха!
А сред лютата зима
да ме дърпа в шейна:
Загорял махмурлия,
в умно село роден!
Само вторник не пия,
безработен ерген!
Юри
Йовев
Ноември
2019 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Тони, днес ще се напия
и без зелева туршия!
Както малко ми е криво
цяла каса тъмно пиво,
ще изгълтам наведнъж
да изплакна този дъжд!