24.08.2011 г., 3:39 ч.

Колко литра мляко дава 

  Поезия » Хумористична
789 0 7

Наша видна журналистка,
в сутрешния блок,
прави репортаж за риска
от стафилокок,

който фермите семейни,
с крава, или две,
крият. Влиза ненадейно
в селски домове

и показва как женица
млякото дои
в поцинкована паница,
а отпред стои

и самодоволно мърка
шарен котарак.
Убеждава колко бърка
нашият селяк,

че не спазва в свойта ферма
чистота и ред...
Върху слоя епидерма
имало безчет

гъбички, микроби, коки...
Затова в Елзас,
или в Татрите високи
Йошка, Петер, Влас,

пипат с маски, с ръкавици,
докато в Герак,
вижте – цинкова паница
и дебел котак...

Явно търсейки навярно
по-голям ефект,
водещата популярна
селския човек

на финала взе да „гази”.
В кадър, в този миг,
операторът показа
силен, расов бик.

Репортерката попита;
„Байно, тази крава,
тази, с вимето немито,
колко мляко дава?”

Селянинът се усмихна
леко под мустака,
чу се как зад кадър прихна
някой... „ Ами, како,

що самичка не опиташ? –
байното й каза –
Той едва ли ще да рита,
пък и аз ще пазя!”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??