26.08.2010 г., 8:01 ч.

Красавици със титли "Мис Вселена" 

  Поезия » Философска
535 0 1

Красавици със титли "Мис Вселена"

Един разказва,
че бил чел във нет-а:

“В едно мравуняче, в една дъбрава,
където крак човешки не минава,
в конкурс за мравки, черни и червени,
избрали мравчица за “Мис Вселена!”“

И:
“В Африка заснета е хиена,
която движи с лента “Мис Вселена”!”

- Не е възможно! – не повярвах аз. –
За “Мис Вселена” кой я е избрал?
Кой тази гръмка титла ѝ е дал?

- Избрало я е жури от хиени.

- Да беше казал “Жури от кретени!”

Тя би могла да бъде “Мис Савана”,
“Мис Континент”
или пък “Мис Планета”,
или дори “Мис Слънчева система”!

Но “Мис Галактика”,
“Мис Млечен път” –
такива титли вече не вървят!

Това са милиарди от звезди!

Сред тях навярно нейде са родени
и по-петнисти, и по-зъбести хиени!

- Така си е -
и мравки, и хиени,
понятие си нямат от вселени.

За жалост,
хората са като тях -
щом като и от тях е обявена
красавица със титла “Мис Вселена”!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти че прочете и за отзива, Румпел!
    В стихотворението има два момента - единият, че "журитата често са от хиени или кретени", а другият - за точното значение на думите; че както не може в конкурс в едно село, с участието само на селските красавици, да се присъжда титла "Мис България", така не може и на Земята, с участието само на земни красавици, да се дава титла "Мис Вселена". Тук повече е наблегнато на втория момент. А повод за написването му е обявяването тези дни на една мексиканска девойка за "Мис Вселена".
Предложения
: ??:??