9.10.2007 г., 14:28 ч.

Красиво бе, уви и кратко 

  Поезия
526 0 4
Донесе ли ми крехката обич
на художника сляп.
Беше ли за мен преизподнята
или в лъжата ти пак
отрекох те с молитвата -
онази, Божията...
Донесе ли ми малко нежност
в онзи късен час...
Остави ми само леката безбрежност,
знаейки, че малко те обичам аз!
И после ме пусна да си ида.
Нямаше мисъл за спиране.
Пропусна мига.
Сбогом, остана ми само на тръгване
да помахам, все пак имаше по-малко
от любовта...
Не ми даде много,
а и аз не исках.
Обичах те малко,
осъди ме строго...
Тръгвам си. Колко жалко,
да ме спреш не би се обърнал.
Хубаво, сбогом. Красиво бе,
уви и кратко.
Имам друг живот.
Ти мечтата търси, нека я сбъднеш!

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??