23.03.2011 г., 21:15 ч.

Криза на ценностите 

  Поезия » Гражданска
626 0 2

Бетовен или "На Елизе" -

значение май няма.

Но пред светските капризи

душата ми остава няма.

Ах, тъй слабо ме вълнуват

за богатство гнусните брътвежи.

Ламтеят всички, но не чуват

на децата светлите копнежи.

На сирачетата малки,

на надежда нежната искрица,

не, изчадията жалки

сменят ту десница, ту левица.

Дали "Осанна!" викате,

или "Разпни го!",

сметката ви не излиза.

Както искаш погледни го,

цялото ни общество е в криза!

© Зорница Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??