24.09.2007 г., 20:37 ч.

кръговрат 

  Поезия
871 0 2
Един листец отрони се и падна 
в студената прегръдка на земята,    
и после вятърът го грабна 
в стоманените си обятия.
Един листец, той няма да се върне 
в клоните на своето дърво. 
Земята само кротко ще прегърне, 
ще стане част от силната и гръд.
И после ще се прероди във пъпките, 
в цвета, в плода, във капките роса,
трева ще бъде, ще усеща стъпките 
на хиляди усмихнати деца.

© Маргарита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??