8.12.2013 г., 11:02 ч.

Кръговрат 

  Поезия
708 0 13

КРЪГОВРАТ

 

Каква нелепост е животът, грешни Боже!

Каква лъжа е и обида!

Да обикнеш е тревожна песничка на чучулига.

 

Да намразиш е възторгът на очакващ сипей

полъха на пеперуда,

за да се срине и да те погуби.

 

Но някъде наблизо сигурно щурче ще види.

И ще засвири.

Излишните ще си отидат, за да дойдат други.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??