31.08.2007 г., 0:55 ч.

Кръговрати 

  Поезия
493 0 3

Вярвай ти, че всичко се променя.

Щом има вяра, има и живот,

а живота означава сила -

това е силата на любовта.

Любовта живее винаги с надежда,

а надеждата крепи до смърт.

Смъртта не може да разделя,

неща, в които има вяра и живот.

Във този кръговрат се лутам

сред диви и безсмислени слова,

сред оптимистични мрежи, и крилати

песимистични думи за света.

Обърках се във своята нищожност,

в преходността на всички нас,

в живота ни - и прост, и сложен,

в живота на една сълза...

Една сълза по бузата потича

и като ручейче надолу тя тече

и стига до сърцето, гдето скрита

вяра я изгаря. И се изпари...

© Галя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??