10.01.2021 г., 23:34 ч.

Кълнем се 

  Поезия
875 3 4

Изпратихме двайста година

без сняг, без радост, а с мъка,

заклещени във карантина,

в очакването за разлъка!

 

Войната си върви, не спира

смъртоносния си поход!

На всеки сто един умира,

оставил близки, дом и доход!

 

Кънти във всеки божи храм

/джамия, църква, синагога/

със страх, с надежда и със срам

неистово молба към Бога!

 

Ти, който ни създаде, Боже,

от светъл дух, вода и глина,

животец дай ни, ако може,

без маски и без карантина!

 

Кълнем се: всяко зло, което

 вселило се е в нас с охота,

ще пъдим с ярост чак дордето

трайно възкресим Доброто!

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??