Ти си, бабо, днес посяла
зрънцето на любовта
към твоите недогледани
малки деца,
ти си, бабо, там живяла,
в Тракия песента
не си си доизпяла,
ти от твойта гръд ще даваш
всичко майчино и свято
на децата, на които
сърцето им мечтае
да обича и играе.
© Никола Диманов Всички права запазени