О, сине
на Хиперион
и Тея!
Брате на Еос
и на Селена...
Око божие –
бдиш ти над Гея,
препускайки в тъмната
безконечна Вселена.
Чуй ме титане
и слънце небесно!
Родителю благи
на нощта и зората...
Ездачо –
не скривай лицето си честно,
а с него дарявай ни ти
топлината,
що ни е нужна
за да живеем!
Дай ни с лъчи светлина
и надежда,
та по земята да бродим
и пеем,
без тъмнина
да ни подвежда!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени