12.04.2024 г., 11:25 ч.

Къщичка от думи 

  Поезия
74 3 2

КЪЩИЧКА ОТ ДУМИ

 

Без камъни и пясък, вар и сува,

додето мъкнах своя мъчен стих,

не знам защо на мене ми се струва,

че къщичка от думи построих.

 

Една такава – мъничка и светла.

Щом пална си кандилцето с елей,

готов съм подир триста километра

да срещна всеки друмник със: – Здравей!

 

На одъра постеля да му стелна,

през три води препрана, топъл лен.

И да го гледам с обич безпределна,

доде му чупя хляба си свещен.

 

От кроткото си винце да му сипя –

и в святото му тайнство да мълчим.

Лула тютюн да изкадим на припек,

преди денят да литне – яко дим.

 

Напролет – щом гората се зашу́ми,

облакътен на белия перваз,

във моето къщурлече от думи! –

ще сторя с обич място и за вас.

 

12 април 2024 г.

гр. София, 6, 35 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??