3.09.2011 г., 22:52 ч.

Къси, боси... 2 

  Поезия » Гражданска
556 0 2

КЪСИ, БОСИ, ПРАЗНИ РИМИ,

УСПЕШНО САМО С НИЩОТО

                          СЪПОСТАВИМИ...

                       -2.

 

 

В САЛОНА ЗА КРАСОТА.

 

Една увяхнала,

       отдавна прецъфтяла роза

се прави още

                на загадъчна мимоза...

Иска да е още свежа

                    като утринна роса.

Може и да ходи  полугладна,

        но да е с накъдрена коса...

О, Минало НЕВЪЗВРАТИМО!

О, ВЕКОВЕЧНА СУЕТА!

Ти вечно властваш над света!

Играеш си със ЕГОТО

човешко

от Майчина утроба,

                                та до гроба...

 

 

                     Сл.Атанасов се готви

                     за втори кметски

                     мандат на Пловдив.

 

                ПОВТОРНО НЕ!

 

Един път стига! Повторно НЕ!

Много ми е

       два пъти да ме излъже

                              бившо ченге!

 

 

                   СЪЗРЯВАНЕ

 

Бях по-щастлив,

                      когато можех

                                        да заплача...

Уви! Сега не мога!

За всички земни мъки

                                      и страдания,

ако сега успея да заплача,

          коритото но Амазонка

                                       ще затлача...

Разбрах, че само със молитви

                                              и сълзи

и с великодушни подаяния,

не можеш да премахнеш всички

                       човешки страдания...

Разбрах, че за нещастията

                                      и за бедите

причината се крие само

                     в ламтежа за парите.

 

 

                        ПРЕХОД

 

Казват - страстите човешки били три:

                             ЖЕНИ, ВЛАСТ, ПАРИ!

Ала имаш ли едно от тях - ПАРИТЕ,

                                       имаш ги и трите...

Политбюровските бивши комсомолци

                    тая стара истина разбраха.

Захвърлиха останките

                 от стария тоталитарен бич

и парите на държавата прибраха...

Сега, обсебили си касите с парите,

           се радват ненаситно и на трите.

Забравили са Марксовата теза:

                                  "Пари-стока-пари"

и играта "Власт-заграбени пари -

                                                  пак власт",

                            навред край нас цари.

 

 

 

 

 

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??