29.05.2007 г., 7:59 ч.

Лейди Мо 

  Поезия
564 0 2

Чух история за любов голяма:
жената била красива и богата дама,
а мъжът - моряк от ниска класа -
плавал той из седемте морета
и на всеки пристан дама имал.


Но веднъж така станало,
че, докато слизал той от своя кораб
и, оглеждайки се за свойта нова плячка,
съзрял не жена, а ангел небесен,
от рая, на земята пренесен.
Лейди Мо нея я зовяли.


Веднага нашия герой насочил се към нея
и започнал с флиртовете плахи:
прекарали чудесен ден
и скоро плячката била в капана.
Но този път в каменното му сърце
нещо взело да гори.


Но след нощта дошла и сутринта
и нашия герой заминал пак.
И в сърцето му безстрашно
се родило чувство плахо,
завладявашо сърцето
и обогатяващо душата.


Започнал той да мисли все за нея,
но лейди Мо била далече
и дори забравила за него вече.


Безумно липсвала му тя.
Поглеждал ли небето, виждал нейните коси,
поглеждал ли морето, виждал нейните очи


и след дълги дни и нощи,
преизпълнени със мъка,
нашия герой се разболял
и скоро той умрял.


Умрял с усмивка на уста,
защото до последно чувствал любовта!

© Христиан Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • интересно
  • Много хубава история в стихове. Харесва ми поуката от случката Дано не си на мястото на моряка. За никой не е добре каменното сърце.
Предложения
: ??:??