13.10.2007 г., 20:07 ч.

Летни страсти 

  Поезия
809 0 2

Лято е - изпълнено с купони омайни,
постоянни запознанства с особи различни.
И трепети, и вълнения от флиртове безкрайни,
толкова много, но пък доста лични!

И в този ред на мисли, в съзнанието изкочи
поредното запознанство, с поредното момче.
А в мига щом го зърнах, вечерта ми посочи,
че към това момче нещо адски силно ме влече.

Дали мислите му аз развълнувах,
както е необятното море по време на буря?
Или във водите му за малко аз поплувах,
дори с риск там аз да се загубя?

Не знам за него, но моите мисли, също като кончета диви,
препускаха необезпокоени и щастливи през зелените поля.
Нищо и никой не можеше да спре мислите красиви,
да тичат към него, но тихо, без слова.

А сега... типично в стила на лятна авантюра,
сме на стотици километри разделени.
Всичко приключи толкова бързо - като кратка буря,
но след нея, дали мислите ще са все така пленени?

Едва ли мислиш си сега за мен.
Дано не греша, дано е реалност.
Изживявай си поредния слънчев ден,
аз ще те забравя - това ми е специалност
!

© Елена Венкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??