10.06.2008 г., 8:53 ч.  

Липа 

  Поезия
1497 0 11

 Липа

 

Липи започват да цъфтят
и ухаят с чуден аромат.
Пчели край тях жужат,
прелитайки от цвят на цвят.

Страница затворена отварям
за цъфнала една липа...
Там, пред Бащината стряха,
в спомен виждам я сега.

Клони натежали се огъват,
отрупани с нежен цвят.
Спомени, мечти се връщат,
упойват ме с липов аромат.

Стряхата е вече чужда,
а липата... ще цъфти.
Страницата трябва да затворя,
споменът ме натъжи...

Липи отново ще разцъфнат,
животът пак ще продължи.
Пчели ще носят аромата,
някоя при мен ще долети.
 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??