5.06.2012 г., 10:33 ч.  

Липсата на Ботев в нашата съвременност 

  Поезия » Гражданска
456 1 2

Нека Ботев ни е знаме!
Вижте неговия край славен!

А ние, ние бездействаме днес,

забравили за добро, достойнство, чест!

Величаем някаква мутра като божество,

на което търпим безславното тържество.

Народе, събуди се от тоз овчедушен сън!
Виж природата красива, пролет е навън!

За наша сметка политици забогатяват,

докато мнозина гинат и обедняват.

Даваме власт на някакъв мафиот,

който отгоре на това е пълен идиот.

Но всъщност идиотите сме ние,

защото само и само спиме,

докато онзи там ни ограбва

и държавността ни отслабва.

Да ги махнем оттам, но кога?

Дотогава ще ги търпим, но докога? 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Гласувам с Илко. Само ставаш за смях, драги авторе.
  • Приемам позицията ви, но не мисля, че това е поезия. Напишете го като есе, разказ ...
Предложения
: ??:??