Лукчо е момче известнo,
има значи дарование.
Но е прекалено честнo
в свойте излияния.
Лукчо вечно критикува
и е доста лют.
С всеки той не другарува
щото не е шут.
Лукчо съди безпристрастно
всеки зъл комар.
Поставя всекиго на място
даже и с шамар.
Лукчо не е глезен
с тая проклетия.
Лукчо е полезнa
вкycнa мерудия.
© Таня Гулериа Всички права запазени