7.07.2013 г., 16:06 ч.

Лято мое! 

  Поезия
361 0 7

Ах! Къде си, лято мое?

Няма те от сто лета!

Като птиче във усое

чезне твоята следа.

 

Вече зима ме затрупа -

на главата имам сняг.

Свивам се във таз хралупа

и съм все на този бряг.

 

Слънцето ми ниско пада

и не срещам топъл лъч.

Всяка клетка в мене страда...

Недочувам лятна глъч.

 

Само спомени изгарят

мръзнещата ми душа.

И надеждите прегарят

с лято пак да се теша.

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??