1.03.2007 г., 11:28 ч.

Лъч светлина 

  Поезия
571 0 3
Вървях, накъде? - не зная.
Стигнах до входа на една къща -
стара, с изгнили дъски и миризма на мухъл.
В цепнатините и всякакви твари,
непознати, слузести и стари.
Небето затрещя, спусна се мрак
и изведнъж отвори се врата.
Показа се вехта, усмихната жена,
която вкара лъч светлина в цялата тъма.
Къщата отвътре плуваше в цветя.
Топла гозба бе направила.
Хапнахме, приюти ме да спя.

© Юлия Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??